AMISTA | Tisková zpráva

AMISTA CHCE BÝT SPRÁVCEM ČRUIF

Zpráva ze dne: 4. ledna 2013

4. 1. 2013 podala AMISTA investiční společnost, a.s. svoji nabídku do výběrového řízení na obhospodařovatele Českého rozvojového, uzavřeného investičního fondu, a.s.

Investiční společnost AMISTA podniká podle zákona č. 189/2004 Sb. o kolektivním investování již od roku 2006. Poskytuje komplexní služby v oblasti vytváření a obhospodařování fondů kvalifikovaných investorů včetně zabezpečení souvisejících činností. V České republice je se 42 fondy a 15,7 mld. spravovaného majetku největší investiční společností mezi správci fondů kvalifikovaných investorů.

V případě úspěchu ve výběrovém řízení AMISTA plánuje spolupráci se společností GRANTIKA České spořitelny, a.s., která poskytuje specializované poradenství pro malé a střední podniky v rámci EU v oblastech implementace projektů, financí, fúzí a akvizic, s poradenskou společností Venture Investors Corporate Finance, s.r.o., působící v oblasti finančního a strategického poradenství v regionu střední Evropy již 12 let, a celou řadou dalších společností působících v oblasti podpory inovačního podnikání v rámci České republiky.

Potenciálním partnerem a koinvestorem v investičních projektech ČRUIF je pro AMISTU společnost Credo Ventures, a.s., která se jako jeden z mála tuzemských investorů v oblasti rizikového kapitálu a privátních investic soustředí na investování do nadějných začínajících společností („seed and start-up investments“) a která založila a úspěšně provozuje fond CREDO 1.

Významným partnerem AMISTY pro podporu zainvestovaných projektů a jejich úspěšný exit je přední světové inovační centrum TECHNOPARK Zurich. Pan Henning Grosmann, generální ředitel TECHNOPARKU Zurich, vyjádřil podporu AMISTĚ v rámci projektu ČRUIF a ochotu sdílet dlouholeté zkušenosti z provozu technoparku v oblasti start-up projektů. Zároveň předpokládá i aktivní účast, společností působících v rámci TECHNOPARKU Zurich, při realizaci exitové strategie fondu ČRUIF, formou akvizic úspěšných společností z portfolia fondu a jejich dalšího rozvoje v rámci evropských a světových trhů.

Předseda představenstva a výkonný ředitel AMISTY Vít Vařeka je přesvědčen, že AMISTA promítla do materiálů výběrového řízení na správce ČRUIF své dlouholeté zkušenosti v oblasti kolektivního investování a správy fondů kvalifikovaných investorů. „Ve spolupráci se špičkovými partnery z oblasti privátních investic do tuzemských inovativních společností jsme připravili reálný podnikatelský plán, který může významně pomoci českým firmám s růstovým potenciálem uspět jak v tuzemsku, tak i na mezinárodním poli.“

Kontakt pro média:

Ing. Jana Kučerová
e-mail: jana.kucerova@amista.cz
V Praze, dne 4. 1. 2013

Úvod | O společnosti | Kontakty | Služby | Fondy | Člen AKAT ČR | Právní informace | Ochrana údajů | Pracovní příležitosti
AMISTA investiční společnost, a.s. | tel.: +420 226 251 010 | povolení ČNB k činnosti společnosti č.j. 41/N/69/2006/9
© 2006 – 2012 AMISTA investiční společnost, a.s. Web design › A.G.A studio | Prohlášení o přístupnosti | XHTML Valid

(c) 2006 AMISTA investiční společnost, a.s. | Povolení ČNB k činnosti investiční společnosti Č.j.: 41/N/69/2006/9
Pobřežní 620/3, 186 00 Praha 8, tel.: +420 226 251 010, fax: +420 224 835 501, e-mail: amista@amista.cz, internet: www.amista.cz